top of page

BLOGg

Jag ska gifta mig nästa sommar! Ja, efter 15 års väntan. Men varken jag eller min sambo vill ha ett traditionellt bröllop och det fick speglas när jag gjorde våra Save the date-kort. Jag vet inte om det är så vanligt att skicka ut Save the date här i Sverige, men vi ville försäkra oss om att våra nära och kära bokade upp datumet i god tid. Och eftersom detta var lite av ett infall - och inte så planerat - fick jag knåpa ihop våra Save the date-kort så snabbt jag kunde.


Vi ville inte ha något traditionellt kort med romantiskt inslag. Jag letade massor av inspiration på Pinterest men ingenting kändes riktigt som oss. Då fick jag istället idén att göra ett tvåsidigt-kort med illustrationer på ena sidan och text på andra. Illustrationerna fick representera oss, vårt liv och vår relation. En ganska otraditionell inbjudan och Save the date-kort, men det gillar jag.


Här är några Save the date-inbjudningar som jag hittade på Pinterest.Och så här blev mitt resultat.

Ett rosa vykort inför bröllop
Save the date-kort bröllop

Nu får jag börja skissa på vår riktigt bröllopsinbjudan och tillhörande hemsida.

Behöver du hjälp med att ta fram ett Save the date-kort? Jag hjälper dig gärna. Det kan vara hur romantiskt som helst, avskalat eller originellt. Du bestämmer.Jag fick den ärofyllda uppdraget att skapa en logotyp och grafisk profil åt Jenny Silverberg. Jenny håller på att starta upp en egen verksamhet inom yoga och samtalsterapi. Hon ville ha en enkel, stilren logotyp i dova toner. Jag började med att skapa en mapp i Pinterest med olika typer av logotyper och färgkombinationer. Sedan fick Jenny gå in och kommentera vad hon gillade och vad som inte föll henne i smaken. På så vis fick jag en uppfattning av vad Jenny önskade.


Min första tanke var att leka med Jennys efternamn. Jag visste även att Jenny gillar fjärilar - därför blev berg och fjäril mina två utgångspunkter när jag tog fram en första skiss på logotypen. Här nedan kan du se de två förslagen som jag skickade vidare till Jenny för feedback.


Två versioner av logotyp och grafisk profil för Jenny Silverberg.


Vilken version tror du att hon valde?

*Trumvirvel*

Jenny valde version nummer 2, den med fjärilen.


Som du ser på skissen har jag tagit fram tre versioner av logotypen. En avskalad med endast namn och tagline. En rund logotyp som fungerar bra som profilbild till sociala medier som Instagram. Samt en tredje logotyp som kan användas i andra sammanhang. När jag gör logotyper till företag tar jag alltid fram 2-3 versioner av en logotyp då olika logotyper fungerar till olika sammanhang. Förutom logotypen har jag tagit fram förslag på färger och ikoner.Skissar på den grafiska profilen för Jenny Silverberg.


Förutom logotyp och grafisk profil önskade Jenny Silverberg även få hjälp med mallar till sin Instagram. Så när vi hade spikat logotyp och grafisk profil vad nästa steg att skissa på sociala medier-mallar. Jag utgick får valt typsnitt och färger. Därefter skapade jag mallar som var enkla att följa och som skapade ett vackert, dynamiskt och inspirerande flöde. Här nedan ser du resultatet!Ett urval av mallarna till Instagram.
Jag tycker resultatet blev jättefint och det ska bli kul att se Jenny använda allting irl. Jag vill verkligen slå ett slag hur viktigt det är att ha en genomarbetad grafisk profil när man drar igång ett nytt företag. Tveka inte att kontakta mig på info@poppycreative.se om du


#logotyp #grafiskdesign #instagrammallar #mallar

Jag var på premiären av filmen som är baserad på Delia Owens debutroman och bästsäljare - "Där kräftorna sjunger". Förra året läste jag boken och blev hänförd av berättelsen, så jag såg mycket fram emot filmatiseringen. Att göra rörlig bild av en så omtyckt och hyllad bok som "Där kräftorna sjunger" är ingen lätt uppgift och något jag tror många drar sig för att göra.


Det första jag slogs av när filmen började var den otroligt vackra scenografin. Miljöerna i filmen såg ut precis så som jag föreställt mig när jag läste boken. Titta bara på bilderna här nedanför. Som en modern saga. Varenda vinkel är förtrollande vacker och genomtänkt, inget lämnas åt slumpen. Till om med den gamla stugan, som i boken framställs som förfallen, blir bohemiskt tilltalande i filmen. I slutet så väl inredd att den hade platsat i vilket inredningsmagasin som helst.


Bild från filmen "Där kräftorna sjunger".

Bild från filmen "Där kräftorna sjunger". Flicka sitter på brygga och fiskar.

Bilder från filmatiseringen av "Där kräftorna sjunger".


Tydligen är filmen inspelad i Louisiana, men berättelsen utspelar sig i North Carolinas träskmarker.

Jag tycker att Daisy Edgar-Jones gör sig jättebra som Kaya och jag gillar henne mer i denna roll än i "Normal people". Hon är bedövande vacker. Clean girl i sitt esse. Men förutom den otroliga estetiken och Daisy Edgar-Jones är det något som ibland saknas när man jämför varje scen med minnen från boken. Tyvärr tycker jag att vissa sekvenser ur boken snabbspolades, inte minst rättegången. För att inte tala om slutet. Men det ska jag inte skriva något om, jag vill ju inte spoila!


Bild från filmen "Där kräftorna sjunger". Flicka står under ett stort träd.

Bild från filmen "Där kräftorna sjunger". Flicka sitter och målar i en bok.

I min recension av "Där kräftorna sjunger" får filmen toppbetyg tack varje den hänförande scenografin och briljanta skådespelerskan Daisy Edgar-Jones.


Vad får filmen "Där kräftorna sjunger" för betyg då? Jo, den får faktiskt en femma. Toppbetyg! Mycket på grund av de fantastiska miljöerna och estetiken. Men också på grund av skådespeleriet där jag tycker att Daisy Edgar-Jones briljerar i sin roll. Det är en riktig feel good-film som lämnar dig med en varm känsla i bröstet. Jag blev dessutom sugen på att börja samla på snäckskal och fjädrar. Har du inte sett "Där kräftorna sjunger" - gör det! Två timmar vacker verklighetsflykt.När jag kom hem från bion kunde jag inte riktigt släppa filmen. Så jag började skissa på en ny filmaffisch då jag tyckte den riktiga var lite....tråkig! Här ovan ser du resultatet.


#därkräftornasjunger #filmaffisch #layout #grafiskdesign

bottom of page