top of page

BLOGgJag är uppväxt i Lilla Edet, norr om Göteborg. När jag bodde där fanns det ingenting på orten. Därför blev jag så glad när jag såg att det för några år sedan öppnade ett lokalt bryggeri med tillhörande restaurang. Lilla Edet Bryggeri. Ännu gladare blev jag när jag fick frågan om jag ville göra om deras hemsida. Det ville jag!


Hemsidan var i ganska dåligt skick med otydlig struktur och avskalade texter. Den var dessutom inte anpassad till olika format. Det fanns med andra ord en del att bita tag i. Jag ska erkänna att jag fick slita mitt hår för att få allt på plats, men jag är väldigt nöjd med resultatet.


Förutom att göra om hela sajtens utseende så skapade jag en helt ny sidstruktur. Jag bearbetade och skrev om alla texter samt sökordsoptimerade hela sajten. Jag fixade en evenemangskalender, möjlighet att boka bord direkt på sidan samt nyhetsbrev.
Jag ska gifta mig nästa sommar! Ja, efter 15 års väntan. Men varken jag eller min sambo vill ha ett traditionellt bröllop och det fick speglas när jag gjorde våra Save the date-kort. Jag vet inte om det är så vanligt att skicka ut Save the date här i Sverige, men vi ville försäkra oss om att våra nära och kära bokade upp datumet i god tid. Och eftersom detta var lite av ett infall - och inte så planerat - fick jag knåpa ihop våra Save the date-kort så snabbt jag kunde.


Vi ville inte ha något traditionellt kort med romantiskt inslag. Jag letade massor av inspiration på Pinterest men ingenting kändes riktigt som oss. Då fick jag istället idén att göra ett tvåsidigt-kort med illustrationer på ena sidan och text på andra. Illustrationerna fick representera oss, vårt liv och vår relation. En ganska otraditionell inbjudan och Save the date-kort, men det gillar jag.


Här är några Save the date-inbjudningar som jag hittade på Pinterest.Och så här blev mitt resultat.

Ett rosa vykort inför bröllop
Save the date-kort bröllop

Nu får jag börja skissa på vår riktigt bröllopsinbjudan och tillhörande hemsida.

Behöver du hjälp med att ta fram ett Save the date-kort? Jag hjälper dig gärna. Det kan vara hur romantiskt som helst, avskalat eller originellt. Du bestämmer.Jag fick den ärofyllda uppdraget att skapa en logotyp och grafisk profil åt Jenny Silverberg. Jenny håller på att starta upp en egen verksamhet inom yoga och samtalsterapi. Hon ville ha en enkel, stilren logotyp i dova toner. Jag började med att skapa en mapp i Pinterest med olika typer av logotyper och färgkombinationer. Sedan fick Jenny gå in och kommentera vad hon gillade och vad som inte föll henne i smaken. På så vis fick jag en uppfattning av vad Jenny önskade.


Min första tanke var att leka med Jennys efternamn. Jag visste även att Jenny gillar fjärilar - därför blev berg och fjäril mina två utgångspunkter när jag tog fram en första skiss på logotypen. Här nedan kan du se de två förslagen som jag skickade vidare till Jenny för feedback.


Två versioner av logotyp och grafisk profil för Jenny Silverberg.


Vilken version tror du att hon valde?

*Trumvirvel*

Jenny valde version nummer 2, den med fjärilen.


Som du ser på skissen har jag tagit fram tre versioner av logotypen. En avskalad med endast namn och tagline. En rund logotyp som fungerar bra som profilbild till sociala medier som Instagram. Samt en tredje logotyp som kan användas i andra sammanhang. När jag gör logotyper till företag tar jag alltid fram 2-3 versioner av en logotyp då olika logotyper fungerar till olika sammanhang. Förutom logotypen har jag tagit fram förslag på färger och ikoner.Skissar på den grafiska profilen för Jenny Silverberg.


Förutom logotyp och grafisk profil önskade Jenny Silverberg även få hjälp med mallar till sin Instagram. Så när vi hade spikat logotyp och grafisk profil vad nästa steg att skissa på sociala medier-mallar. Jag utgick får valt typsnitt och färger. Därefter skapade jag mallar som var enkla att följa och som skapade ett vackert, dynamiskt och inspirerande flöde. Här nedan ser du resultatet!Ett urval av mallarna till Instagram.
Jag tycker resultatet blev jättefint och det ska bli kul att se Jenny använda allting irl. Jag vill verkligen slå ett slag hur viktigt det är att ha en genomarbetad grafisk profil när man drar igång ett nytt företag. Tveka inte att kontakta mig på info@poppycreative.se om du


bottom of page