top of page

Logotyp och grafisk profil

Jag fick den ärofyllda uppdraget att skapa en logotyp och grafisk profil åt Jenny Silverberg. Jenny håller på att starta upp en egen verksamhet inom yoga och samtalsterapi. Hon ville ha en enkel, stilren logotyp i dova toner. Jag började med att skapa en mapp i Pinterest med olika typer av logotyper och färgkombinationer. Sedan fick Jenny gå in och kommentera vad hon gillade och vad som inte föll henne i smaken. På så vis fick jag en uppfattning av vad Jenny önskade.


Min första tanke var att leka med Jennys efternamn. Jag visste även att Jenny gillar fjärilar - därför blev berg och fjäril mina två utgångspunkter när jag tog fram en första skiss på logotypen. Här nedan kan du se de två förslagen som jag skickade vidare till Jenny för feedback.


Två versioner av logotyp och grafisk profil för Jenny Silverberg.


Vilken version tror du att hon valde?

*Trumvirvel*

Jenny valde version nummer 2, den med fjärilen.


Som du ser på skissen har jag tagit fram tre versioner av logotypen. En avskalad med endast namn och tagline. En rund logotyp som fungerar bra som profilbild till sociala medier som Instagram. Samt en tredje logotyp som kan användas i andra sammanhang. När jag gör logotyper till företag tar jag alltid fram 2-3 versioner av en logotyp då olika logotyper fungerar till olika sammanhang. Förutom logotypen har jag tagit fram förslag på färger och ikoner.Skissar på den grafiska profilen för Jenny Silverberg.


Förutom logotyp och grafisk profil önskade Jenny Silverberg även få hjälp med mallar till sin Instagram. Så när vi hade spikat logotyp och grafisk profil vad nästa steg att skissa på sociala medier-mallar. Jag utgick får valt typsnitt och färger. Därefter skapade jag mallar som var enkla att följa och som skapade ett vackert, dynamiskt och inspirerande flöde. Här nedan ser du resultatet!Ett urval av mallarna till Instagram.
Jag tycker resultatet blev jättefint och det ska bli kul att se Jenny använda allting irl. Jag vill verkligen slå ett slag hur viktigt det är att ha en genomarbetad grafisk profil när man drar igång ett nytt företag. Tveka inte att kontakta mig på info@poppycreative.se om du


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page